Friday, January 19, 2018 naslovnica Register  Login
 Linkovi
Tražilica
 Prognoza vremena
 Online karte

 

 Najnovije
Jedrilica Ladva 500 - projekt za samogradnju

Za sve ljubitelje samogradnje u drvu i šperploči donosimo projekt male jedrilice Ladva 500. O Ladvi 500 mogli ste čitati u časopisu Mala brodogradnja gdje je u nekoliko članaka opisana izrada jedrilice s brojnim slikama i nacrtima za izradu. Autor članaka i projektant jedrilice želio je projekt učiniti pristupačnim svima koji su voljni upustiti se u samogradnju pa donosimo prvi detaljniji članak o ovoj jedrilici kao i neke nacrte u dwg formatu.

Ideja je napraviti detaljanu dokumentaciju za samograditelje zajedno sa skicama i nacrtima za rezanje, ali također i danas sutra ponuditi kompletnu kit verziju za izradu.

Također je važno napomenuti da je u pripremi i sličan projekt za veću i ozbiljniju 10 metarsku jedrilicu. Više o svemu naći ćete na sljedećem linku ...

 read more ...

Mala brodogradnja broj 6

Svi koji prate Malu brodogradnju na našem portalu znaju o čemu se radi, a za sve ostale navedimo samo da je ovo časopis o moru, brodovima i ljudima koji vole oboje...

Nastavke otvorenih tema i ponešto novo potražite u ovom broju...

 

 

 

 read more ...

Mala brodogradnja broj 5

 

Peti broj u nizu je pred vama s jednako zanimljivim temama iz male brodogradnje, navigacije i svega ostalog što je vezano uz more i život na vodi. Više o svemu na sljedećoj stranici ...

 

 

 

 read more ...

Upoznajte Lastovo iz zraka

Ako vas je ikad zanimalo kako iz zraka izgleda otok Lastovo, a pogotovo ako nikada niste imali priliku posjetiti ga pogledajte ovu fotogaleriju objavljenu na net.hr.

 read more ...

Najljepše more i plaže na svijetu

O ukusima se ne raspravlja. Mnogi odlaze na udaljene, egzotične destinacije u potrazi za ljepotom i romantikom, a mnogi i ne znaju kakvih sve ljepota krije naše Jadransko more. Da bi romantika bila potpuna ipak je potrebno malo više od prekrasnih kadrova "kao s razglednice". Jedno možete biti sigurni, na našim plažama neće vas odnijeti valovi i struje, možete plivati i roniti i u uvalama i izvan njih i u dubokom i u plitkom, neće vas u plićaku ubosti otrovne ribe i rakovi, napadi morskih pasa su jako rijetki, opasne kukce i životinje možemo sve skupa nabrojati ja prste jedne ruke, itd. itd., da ne nabrajamo sve egzotične neugodnosti koje vas mogu zadesiti. A što se tiče ljepote to pogledajte sami na ovoj stranici.

 

 Aktualno
Tko je dobar projektant? - Thursday, November 20, 2008

Prisjetimo se pričice o crtanju ptice u nekoliko poteza o kojoj smo pričali u prethodnom članku. U suštini ona daje odgovor na pitanje "Koja je razlika između dobrog i lošeg projektanta?" U ovom slučaju riječ prijektant bi upotrijebio u širem smislu kao osobu koja vlastitu kreativnost i vještinu pretvara u konkretnu i vidljivu formu.

 read more ...

Nastavljamo s pričom o projektiranju - Thursday, October 30, 2008

Pokušajmo projektiranje sagledati iz perspektive putovanja iz točke A i točku B. Ukoliko bi nacrtali na papiru dvije točke i označili ih oznakama A i B i recimo da želimo riješiti zadatak da puvučemo liniju koja će označiti put iz točke A u točku B. Većina bi u tom slučaju zamislila ravnu liniju koja spaja te dvije točke. Iako je to u tom trenutku najlogičnije rješenje sa racionalnog stanovišta, ali to rješenje je je u stvari imaginarno i ono egzistira jedino u našim glavama kao misaona forma koja je u potpunosti neostvariva.

 read more ...Register
Forgot Password ?

 Izdvojeno
Epoksid i drvo - Sunday, March 01, 2009

Korištenje epoksidnih ljepila okrenulo je novu stranicu u priči o drvenim brodovima. Drveni brod je s razlogom počeo tonuti u zaborav, bilo da se radi o cijeni, održavanju, načinu proizvodnje... , ali epoksidna smola i mogućnosti koje ona pruža u brodogradnji i općenito lijepljenju drva ponovo vraća drveni brod i njegovu ljepotu u utrku sa stakloplastikom

 read more ...

Proizvodnja karbon epoksidom - Monday, November 24, 2008

 

Danas se kompozitna struktura napravljena od ugljičnih vlakana i epoksidne smole koristi u svim područjima tehnike i proizvodnji sportskih rekvizita, glazbala, vozila i letjelica, itd.

 

 read more ...

Gdje nabaviti brodograđevnu šperploču - Monday, November 10, 2008

Pokušati ćemo na jednom mjestu sakupiti informacije o najkvalitetnijoj i najboljoj ponudi materijala za gradnju brodova.

 read more ...